STADIONS in POLEN
Naam:          Municipal Arena
Stad:            Gdansk
Capaciteit: 40.818 zitplaatsen

Het gemeentelijke stadion van Gdansk is gelegen in de buurt Letnica, vlak bij de kust van de historische en toeristische Hanzenstad. De bouw is begonnen in 2008 en de buitenkant van het ontwerp is gebaseerd op amber, dat lange tijd aan de Balische kust gewonnen werd.
Naam:          Municipal Arena
Stad:            Poznan
Capaciteit: 42.004 zitplaatsen

Het dichtbij het vliegveld gesitueerde Municiapal Stadion opende in 1980 voor het eerst haar deuren en staat bekend in Polen vanwege de uitstekende atmosfeer. De renovatie ten behoeve van het EK begon in 2003. De thuishaven van KSS Lech Poznan werd als eerste van de Poolse EURO2012 stadions officieel geopend.
Naam:          National Stadium
Stad:            Warschau
Capaciteit: 50.000 zitplaatsen

Het nationale stadion in Warschau is gastheer van de openingswedstrijd van het EK op 8 juni 2012. Het exterieur van het omvangrijke bouwproject symboliseert de Poolse nationale vlag, waarin de kleuren rood en wit dominant zijn. De toekomstige thuishaven van het nationale team ligt aan de oever van de Vistula.
Naam:          Municipal Stadium
Stad:            Wroclaw
Capaciteit: 40.000 zitplaatsen

Ook dit stadion in het Zuid-Westen van Polen is simpelweg genaamd ‘Gemeentelijk Stadion’ en heeft de vorm van een Chinese lantaarn. Het ligt in de stad Wroclaw, de vierde stad in Polen met iets meer dan 600.000 inwoners. De bouw startte begin 2009 en op 10 september 2011 vond het openingsevenement plaats.
STADIONS in OEKRAINE
Naam:          Donbass Arena
Stad:            Donetsk
Capaciteit: 50.000 zitplaatsen

De Donbass Arena in Donetsk werd geopend in augustus 2009. De buitenkant wordt op spectaculaire wijze verlicht en het stadion heeft een ingenieus infrarood verwarmingssysteem. Het bouwwerk ligt in het centrum van de stad en ‘s avonds wordt de grote fontein met 30-ton zware voetbal eveneens verlicht.
Naam:          Metalist Stadion
Stad:            Charkov
Capaciteit: 35.000 zitplaatsen

Het Metalist Stadion dateert uit 1926, maar heeft inmiddels al een aantal keer een facelift ondergaan.  Het onderkomen van de plaatselijke FC wordt ook wel de ‘Spider Arena’ genoemd vanwege de dakpilaren die veel weg hebben van spinnenpoten. PSV maakte al kennis met het stadion, want speelde er in het najaar 2010 in de groepsfase van de Europa League.
Naam:          Olympisch Stadion
Stad:            Kiev
Capaciteit: 60.000 zitplaatsen

De finale op 1 juli vindt plaats in het grootste stadion van de twee Oost-Europese landen, Kiev. Het voetbaltheater ligt in het hart van de stad, aan de oever van de rivier de Dnjepr. Er vindt een grondige renovatie plaats, waarbij een nieuwe onderste ring wordt gebouwd, een volledige nieuwe tribune aan de westzijde, een dertien verdiepingen tellend gebouw en een gloednieuw transparant dak.
Naam:          New Lviv Stadium
Stad:            Lviv
Capaciteit: 35.000 zitplaatsen

Het stadion van Lviv is nog naamloos, maar wordt meestal aangeduid als Lemberg, wat de Duitse vertaling van Lviv is. Er vinden drie groepswedstrijden plaats in het stadion waarvan het ontwerp gebaseerd is op de Oostenrijkse Klagenfurt Arena, gebruikt tijdens EURO 2008.